|
|
|
Sziasztok Kedveskéim!
Nem volt túl jó, túl rossz napom! Semleges volt, amilyen az életem mostanában, de sebaj! Olyan nyomott meleg lepte el az udvart. Alig vártam, hogy leszakadjon végre az ég, és lám időjárás anyó kedvezett.. és itt jegyzem meg, tudom, hogy sok mindenkinek kárt okozott ez a "nyári zápor", DE ÉN NAGYON ÉLVEZTEM!!!!
Tehát, végre les... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
20 dkg burgonya, 12 dkg liszt, 1 tojássárgája, 2 dkg élesztő, 3 evőkanál tej, 3 dkg vaj, só, olaj.
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval összetörjük. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojással, a puha vajjal, az élesztős folyadékkal.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Csak azért , hogy nevessetek ti is egy jót mint én !!
Lovat akar venni a rendőr.
- Mennyire bírja az iramot ez a ló? - kérdezi a kupecet.
- Nagyon! Ha felül rá, akár tíz kilométert is rohan anélkül, hogy
egyszer is megállna.
- Ez nem jó nekem - mondja a rendőr - ugyanis én hat kilométerre lakom, és
akkor minden nap gya... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
15 dkg rizs
7,5 dl tej
1 vaniliarúd
40 dkg ananász (darabolt, konzerv)
6 dkg cukor
3 tojás
2 dkg vaj
A karamellizáláshoz
10 dkg kockacukor
ELKÉSZÍTÉS
A rizst sós vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A tejet a hosszában kettévágott, kikapa... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 ananászkonzerv (körszeletes)
1 piros színű grépfrút
friss mentalevél
A zseléhez:
8 dkg agar-agar por
50 dkg cukor
A krémhez:
8 dkg agar-agar por
10 dkg cukor
2,5 dl kókusztej
7,5 dkg kandiscukor
3 tojás
7 kávéskanál vaníliaaroma
ELKÉSZÍTÉS
A kocsony... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper
ELKÉSZÍTÉS
A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka
A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza
A díszítéshez:
eper
ma... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg bab (fehér)
25 dkg cukor
9 dl kókuszos tej
4 nagy tojás
csipetnyi jázminaroma
a forma kikenéséhez: vaj
ELKÉSZÍTÉS
A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel... |
|
|
|
|
|
|
|
Tajtékkő
Por alakban vagy hosszúkás darabokban kapható. Nagyon jól felhasználhatjuk arra, hogy a kezünkről a csúnya foltokat ledörzsöljük, vagy a körmünket ráspolyozzuk vele. Faedények kisúrolásához is használhatunk porrá tört tajtékkövet.
Tajtékkőszappan
Magunk is előállíthatjuk, ha gyenge tűzön rózsavizet melegítünk, abban szappanforgácsot oldunk ... |
|
|
|
|
|
|
|
Kifekélyesedő torokgyulladás
A Vincent-féle fusospirochéták okozta lepedékes-fekélyes torokgyulladás egy Fusiformis és egy Spirochéta baktérium együttes fertőzésének eredménye. A tünetek közé tartozik a nyirokcsomók tartós gyulladása, a nyelési zavar és a szájnyálkahártya gyulladás.
Az angina Ludovici garatgyulladás, ami a nyak kötőszövetére terjed át.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Ugye ön is volt már olyan helyzetben, hogy munkahelyi kötelességei miatt nem tudott foglalkozni influenzájával. Rendesen járt munkába, s egy órát sem pihent. Nos, nem jól tette, ugyanis a náthaláz veszélyes vírusos betegség, amelynek évente halálos áldozatai vannak, főleg az idős emberek körében. A rosszul vagy egyáltalán nem kezelt náthaláz még a fiataloknak is hosszú hetekre, hón... |
|
|
|
|
|
|
|
Felfázások, húgyúti fertőzések kezelése gyógynövényekkel
Élete során számtalan ember (főleg a nők) esik át valamilyen húgyúti fertőzésen. Az ilyen fertőzés könnyen diagnosztizálható és kezelhető, és aránylag hamar gyógyul. De amíg tart, nagyon zavaró a betegség, akár komoly fájdalmakkal is járhat.
Amikor csíp a vizelet, azt jelzi, hogy valami nincs rendben szervezet... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
1 tasak élesztőpor
1 evőkanál cukor
1 narancs
25 dkg liszt
4 tojás
12,5 dkg margarin
csipetnyi só
A sziruphoz:
20 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 dl narancslikőr
a sütemény mellé 5 dl narancsszorbet
A díszítéshez:
mentalevelek
E... |
|
|
|
|
|
|
|
...8 személyre
HOZZÁVALÓK:
A kocsonyához:
50 dkg apró szemű eper
10 dkg málna
5 dl muskotályos bor
2 evőkanál zselatinpor
1 dl cukorszirup
1 mentaág
A vaníliás krémhez:
4 dl tej
6 dkg cukor
4 tojássárgája
1 tasak vaníliáscukor
ELKÉSZÍTÉS
1.... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 darabka fahéj
10 dkg cukor
4 érett körte
fél citrom
A krémhez:
1 vaniliarúd
2,5 dl tej
5 tojássárgája
10 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A krémhez a vaníliarúd belsejét kikaparjuk, a tejjel felforraljuk, 10 percig állni hagyjuk, majd újból felforraljuk, és a vaníliát kiszedjük. A tojás... |
|
|
|
|
|
|
|
Magas tápértéke miatt elsősorban azoknak ajánlják, akik étvágytalansággal küszködnek vagy betegségből épülnek fel
Mire jó az ősz kedvenc gyümölcse, a dió?
Két olyan zsírsavat tartalmaz - alfalinolén és linolsavat - tartalmaz, amely a szervezet nem képes előállítani. E két növényi eredetű sav mennyiségének növelésével egészségünket is erősítjük. A dió azé... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 csirkemell, 8 szelet sajt, 1 dl húsleves, 10 dkg vaj vagy olaj, 5 dkg liszt, 0,5 liter tej, só, bors, szerecsendió, cukor
Elkészítése:
A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A hússzeleteket kissé kiveregetjük, csirkefűszerrel beszórjuk, 1-1 szelet sajtot teszünk rá, majd elosztjuk rajta a spárgáka... |
|
|
|
|
|
|
|
A házimunka olyan összetett és sokrétű, hogy mindig elkel néhány jó tanács. Az apró furfangok, műhelytitkok, melyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsóbban is megoldhatunk valamit, nem mindenki számára ismertek. Olyan egyszerű ötleteket nyújtok át, amelyeket érdemes otthon kéznél tartani, hogy szükség esetén belepillanthassanak.
A só mint tisztítószer
- Ha leég az étel,... |
|
|
|
|
|
|
|
... készítésénél mindig kóstoljuk meg az uborka csúcsát, nem keserű-e. Ezt a szeletelés közben többször ismételjük meg.
- Vágódeszkát, fakanaIat előbb sóval dörzsöljük le, majd forró, mosóporos vizben súroljunk le. Élére állítva, nem meleg helyen száritsuk, mert meggörbül, ha pedig nedvesen rakjuk el, megpenészedik.
- Zománcozott edényünk élettartamát meghosszabbitjuk, a zom... |
|
|
|
|
|